Botanicos = Good stuff for your skin

Hos Botanicos hittar du trygga, certifierade och ekologiska skönhetsprodukter som är snälla mot människa och miljö. Våra produkter är fria från nanopartiklar, mikroplaster och andra skadliga ämnen. Vi tänker holistiskt och på ett djupare plan när det gäller skönhet och vill erbjuda dig produkter som stödjer hyns egna funktioner så långt som möjligt. Ekologisk hudvård för en frisk och naturlig vacker hy. Våra naturliga hudvårdsprodukter arbetar med och stärker hudens egna funktioner. På sikt får man en bättre hudhälsa. Vi har något för alla hudtyper och behov. Allt från mycket känsliga hudtyper till de som snabbt vill ha syn- och märkbara resultat.

  • Tiina Lindström Hälvä

Om Uoga Uoga

 Uoga Uoga tillverkar vi organiskt certifierad kosmetika av hög kvalitet med naturliga och färska ingredienser. Vi strävar efter att ta hand om din hälsa och skönhet genom att använda naturens unika gåvor. 

Vi väljer oraffinerade kallpressade oljor av högsta kvalitet, kosmetiska leror, litauisk honung och örter, färska bär, bärnsten - även kallad Östersjöns guld och rena organiska eteriska oljor. Vi använder inga syntetiska färger eller dofter, mineraloljor, aggressiva konstgjorda konserveringsmedel eller andra ingredienser som tros vara skadliga för människor eller miljö.

På Uoga Uoga uppmärksammar vi inte bara på effektiv produktion av naturlig kosmetika utan också hur vi gör det och vilka ingredienser vi använder. Vår värdegrund återspeglas i företagets kultur och berör varje medlem i vårt team.

Tillverkningen sker för hand i små partier för att säkerställa att vår kosmetika alltid är nytillverkad och fräsch när produkterna når kunden. Vi ägnar mycket tid och engagemang åt varje produkt, där vi noggrant går igenom formlerna, letar efter särskilda ingredienser och gör hållbara förpackningsval. Vi vet att våra kunder kan känna av det engagemang som läggs ned.

Det är viktigt för oss att ta hand om naturen och inte missbruka den för våra egna behov. Det är därför vi återvinner avfall i våra butiker och på produktionsanläggningen. Vi väljer återvunnet papper till våra förpackningar och till vårt marknadsföringsmaterial. Under produktionen försöker vi spara energi och vatten. Vi använder endast biologiskt nedbrytbara rengöringsvätskor. Vi försöker också minimera vårt CO2-avtryck genom att välja lokala leverantörer och optimera transporten.

Vi är strikt emot att testa kosmetiska produkter eller ingredienser på djur. Vi använder inte animaliska ingredienser, förutom bivax och honung, därför är de flesta av våra produkter även lämpliga för veganer. 

Uoga Uoga grundades år 2010 av Lena Sokolovska och Jovita Vyšniauskienė i Vilnius, Litauen. Namnet Uoga Uoga betyder "Berry Berry" på litauiska och beskriver lättsamt vad företaget står för; naturligt och färskt som ett skogsbär.